DET EGEISKA KÖKET

KULINARISK RESA TILL LEROS 29.9-6.10.2018

Under jubileumsåret 2017 - Göran Schildt 100 - ordnades den första kulinariska resan tillsammans med Aegean Cuisine. Målsättningen var att skapa en resa vars innehåll var starkt förankrat i den äkta egeiska mattraditionen.

Resan var alltigenom lyckad och  samarbetet gav upphov till många nya ideer. Därför bygger vi nu vidare på konceptet och syr ihop en ny matupplevelse. Kom med på en på en skräddarsydd resa där du genom maten dyker rakt  in i den grekiska folksjälen.

Programmet som ingår under matresan till Leros blir omväxlande och unikt. Äkthet, tradition och närproducerat utgör ledorden. Dagarna bjuder på ett innehåll och smakupplevelser som besökare på traditionella turistöar bara kan drömma om.

Under minst tre av dagarna besöker vi traditionella familjetavernor där vi får vara med och tillreda mat och smaka på kökets egna specialiteter. Grönsaker, kött och fisk står i fokus under besöken. Dagarna förverkligas med Aegean Cuisines kvalitetstecken i oslagbara miljöer.

Programmet kommer ytterligare att kompetteras med olika aktiviteter som till exempel studiebesök på ett lokalt bageri, en ansjovisfabrik och en vingård. En båtutfärd med tillhörande lunch till vackra Medelhavsvikar är också ett alternativ.

Varje dag inleds med frukost på fina hotell Crithoni's Paradise som vissa dagar serverar grekiska specialiteter enkom för oss. Veckan avslutas med en upplevelserik förbetald Food-walk (matvandring med karta). Resan till destinationsorten innehåller även båtfärder och programmet är späckat. Därför är det bra att ha god fysik.

Vi återkommer med mera detaljinformation under våren. Anmäl gärna ditt intresse. Platserna är begränsade och resmålet mycket populärt.

I kundtidningen Etiketten finns artikeln ”Solens och havets mat” om en liknande resa som ordnades hösten 2017.

Före resorna ordnas ett gemensamt kursveckoslut (31.8–1.9) som en förberedelse inför resan. Läs mer om kursen: Försmak på grekiskt öliv

Kurstid: 29.9–6.10.2018

Kurspris:
1 280 €/person i två personers rum
1 380 €/person i eget rum
I priset ingår samtliga transporter, boende, utflykter och en stor del av måltiderna.

Hotell på Leros: Crithoni´s Paradise Hotel

Flygtider:
TUR: Lördag 29.9 
Helsingfors - Kos, 06:00 - 09:45 (AY1879)

RETUR: Lördag 6.10  
Kos -  Helsingfors, 10:45 - 14:30 (AY1880)

Resan är ett samarbete med Västra Nylands Folkhögskola, Christine och Göran Schildts stiftelse samt Friman Resor. Mera information om ön och resorna hittas också på http://vnf.fi/kurs/medelhavsmat/

För mera information kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. / 050 5915 434
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
För att boka resa vänligen fyll i blanketten HÄR!
villa logo