VÅFFELDAGEN 25.3.

Kom med och fira Våffeldagen söndagen den 25.3. kl. 11-17 med specialprogram i EKTA museum, Galleri Elverket och Villa Schildt. Mikaelsskolans åk 6 säljer våfflor vid Blombergska huset från klockan 13 framåt. Evenemanget riktar sig till alla åldrar och det är fritt inträde till alla utställningar och programpunkter (11-17).

I Galleri Elverket är det sista chansen att se utställningen om Eva Törnwall-Collins konstnärskap. Har du funderat över hur en konservatorn arbetar? Titta då in i konservatorsateljén som håller öppet hus kl. 12-15.

I EKTA museum ordnas, dagen till ära, en hands-on utställning om Våffeljärn i det charmiga Blombergska huset. Finlands Urmuseum gästar EKTA med evenemanget Tidens Dag. Tag med din klocka och låt en expert berätta mer om den. Besökaren kan även bekanta sig med utställningarna om Helene Schjerfbecks liv och konst och Alla tiders Raseborg och Borgargården där urmakare Anders Blomqvist bott och haft verkstad.

Villa Schildt har vårstädning och besökaren kan passa på att fynda affischer och fotoförstoringar. Reseinfo om årets kulturresor ordnas också.
Kl. 13.00 berättar arkitektstuderande Sanna Tegel om Villa Skeppet. Tegel skriver som bäst sitt diplomarbete om huset.

Varmt välkommen!
villa logo