GSR 18 - NOTICE No 1

The following articles of the Notice of Race are amended as described bellow:

1.1 Co-organizers: the Christine and Göran Schildt Foundation, the South Aegean Region and the Hellenic Offshore Racing Club.

GSR18

Snart är det dags för Göran Schildt Regatta 2018. Regattan är den nionde i ordningen sedan starten 2010. Regattan pågår från söndag 16.9 till torsdag 20.9. Seglingsrutten är Leros-Agathonisi-Samos-Leros och nytt för i år är att vi ligger två nätter i hamn på Samos för att i äkta Göran Schildt anda gå på upptäcktsfärd i antikens Samos.

POP-UP SKEPPET

FÖRHANDSBOKNINGEN BÖRJAR IDAG!

GUIDADE TURER 27.6-19.7.2018

Under guidningen får besökaren ta del av ett författarhem, Alvar Aaltos arkitektur och Medelhavets stämningar. Göran Schildt och Alvar Aalto var goda vänner och kärleken till Medelhavet band dem samman. Guidningen går på engelska.

Boka din biljett via vår webbshop!

IMG 1275

VÅFFELDAGEN 25.3.

Kom med och fira Våffeldagen söndagen den 25.3. kl. 11-17 med specialprogram i EKTA museum, Galleri Elverket och Villa Schildt. Mikaelsskolans åk 6 säljer våfflor vid Blombergska huset från klockan 13 framåt. Evenemanget riktar sig till alla åldrar och det är fritt inträde till alla utställningar och programpunkter (11-17).

Drömmen om Hellas

Christine och Göran Schildts stiftelse och Finlands Athen-institut välkomnar er till ett seminarium fredagen den 10 november kl. 18.00 i Sigurd Snåresalen i Ekenäs, med anledning av Göran Schildts 100-årsjubileum. Programmet är en del av Bokkalaset som ordnas i Ekenäs den 9–13.11.2017.

KULTURLÄNKEN 2017

Utställningar, specialprogram och Finland 100

Ekta museum, Galleri Elverket och Villa Schildt ordnar evenemanget Kulturlänken söndagen den 5.11. kl. 11-17 med fritt inträde till våra utställningar, inklusive specialprogram. Delta även i vår tipsrunda och vinn fina priser. Eftersom Finland i år firar 100 år vill vi höja på stämningen genom att bjuda våra besökare på kaffe och en liten bakelse.

Utställningen Schildt & Aalto. Moderna humanister.

3.11 -30.11, ons-sö kl. 12-16
Villa Schildt, Östra strandgatan 7, Ekenäs

Utställningen handlar om Göran Schildts och Alvar Aaltos vänskap och samarbete. Trots väldigt olika personlighetsdrag hade de flera gemensamma intressen, en liknande värdegrund, en bred allmänbildning samt ett stort intresse för medelhavsländernas kulturer. Denna utställning är en eloge till Göran Schildts livsverk samt till vänskapen mellan de två moderna humanisterna.

Göran Schildt - fotograf 16.6-20.8.2017

I utställningen ingår svartvita fotografier tagna av Göran Schildt (1917-2009) under sina många resor till Medelhavsområdet. Göran Schildt var först och främst författare men behovet av att illustrera sina texter gjorde honom till en improviserad fotograf.

Allt du behöver veta om att delta i Göran Schildt Regatta

2017 är Det hundra år sedan Göran Schildt föddes. Få har betytt så mycket för oss medelhavsseglare, speciellt för oss som är födda under 40- och 50-talen. Göran Schildt har varit en inspiration för många av oss; han blev naturligtvis tidigt hedersmedlem. Så skriver ordföranden för Medelhavsseglarna i Sverige Claes Wessberg i tidningen Odyssé.
  • 1
  • 2
villa logo