• Göran 100 år

  Göran Schildt 100 år

  Författaren Göran Schildt föddes samma år som nationen Finland. I år firar båda två sitt hundraårsjubileum. Göran Schildt lever vidare genom stiftelsens mångsidiga arbete. Hans äventyrslust och öppenhet för andra kulturer är i dag viktigare än någonsin att lyfta fram. Jubileumsåret kommer att uppmärksamma också detta.

  Följ oss på vår jubileumsblogg.
 • Gs Regatta

  Göran Schildt Regatta - A Friendship Regatta

  The Göran Schildt Regatta is an experience out of the ordinary.
  It is an opportunity to sail in the Aegean sea, to meet interesting people and to enjoy culture.
  Welcome onboard an unforgettable and complete sailing experience.

  Learn more...
 • Kulturresor

  Kulturresor

  Stiftelsen ordnar regelbundet kulturresor till den spännande och mytomspunna grekiska ön Leros. Det var här som författaren Göran Schildt hade sin hemvist och ön har en mycket speciell aura. Resorna är småskaliga och skräddarsydda enligt olika temaområden som skapar unika upplevelser för resenären. Alla resor ordnas i samarbete med den lokala resebyrån Friman resor.

  Läs mera om våra kulturresor
 • Stiftelsen

  Christine och Göran Schildts stiftelse

  Christine och Göran Schildts stiftelses huvudsyften är att stärka kulturkontakterna mellan Medelhavsområdet och Finland samt värna om arvet efter Alvar Aalto. Två teman som varit centrala för Göran Schildt.

  Läs mera om stiftelsen

Villa Schildt

Vi förmedlar information om Medelhavsländernas kulturer och om Alvar Aalto, två teman som varit viktiga för Göran Schildt.
Vi uppmuntrar till möten med anda kulturer genom resor och publika evenemang eftersom vi tror att en bättre förståelse för andra kulturer överbygger många problem. Speciellt viktigt är det att ungdomar i ett tidigt skede av livet lär sig uppskatta kulturella skillnader.

Så träffades Christine och Göran

Så träffades Christine och Göran

Det började med ett oskyldigt snöbollskast och ledde till ett livslångt äventyr. Christine Schildt berättar i radioprogrammet "Min musik" om minnen och äventyr tillsammans med sin livslånga kärlek.

Läs mera...

Fyra vänner som överraskade världen

Fyra vänner som överraskade världen

Det finns vänskapsband som lämnar starka spår efter sig. Vänner som hämtar kraft till världen långt efter att alla hjärtans dagens bakelser är uppätna. Till och med hundra år efter att de föddes fortsätter de påverka samtiden.

Läs mera...

Båtmässan gav mersmak

Båtmässan gav mersmak

Under veckoslutets båtmässa i Helsingfors var intresset stort för Göran Schildts 100-årsjubileum samt september månads stora seglingsregatta på Leros.

Läs mera...

Ingen bra trend vi ser

Ingen bra trend vi ser

Är det någon idé att lära sig nya språk i en värld där alla kan engelska?
Knappast, tycks de finländska ungdomarna resonera idag. Det intrycket får man när man tar del av den pågående debatten kring språkundervisningen i vårt land.

Läs mera...

Hatkärlek mellan ”syskon”

Hatkärlek mellan ”syskon”

I det efterkrigstida Finland fanns det en rik flora av kulturpersonligheter som hade kopplingar till varandra. Till Göran Schildts nära umgängeskrets hörde teaterchefen Vivica Bandler som också hon är aktuell under 100-årsjubileet och skapar alltjämt rubriker.

Läs mera...

Göran Schildt får restaurang i Åbo

Göran Schildt får restaurang i Åbo

Restaurangen Göran är ett av det senaste tillskotten i Åbos restaurangvärld. Samma ägare som med framgång drivit restaurangerna Smör och Panini, tar nu över restaurang Daphne som hittills funnits i sjöfartsmuseet Forum Marinums lokaliteter i Åbo.

Läs mera...

En viktig motkraft

En viktig motkraft

I ett Finland där utbildningen trappas ner och främlingsfientligheten är alltmer framträdande är Göran Schildt en viktig motkraft. 

Läs mera...

Ett minne som rör till tårar

Ett minne som rör till tårar

Medierna börjar nu visa intresse för jubileumsåret. Frågan man ställer är: Vem var Göran Schildt egentligen?

I Nyländsk förmiddag (Yle) kan du höra verksamhetsledaren Jennifer Dahlbäck berätta om jubileumsåret och andra intressanta saker kring Göran som person.

Läs mera...

GÖRAN SCHILDT 100 PÅ BÅTMÄSSAN 2017

GÖRAN SCHILDT 100 PÅ BÅTMÄSSAN 2017

GÖRAN SCHILDT - Evenemang på båtmässan på Seglarhamnens scen
Söndag, 12.2.2017 kl. 12.00

Medan det självständiga Finland firar jubileumsår firar även vårt lands kanske mest kända skildrare av resor på Medelhavet 100 år.

Läs mera...

villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villaschildt
villa logo