GÖRAN SCHILDT 100 MESSUILLA VENE 2017

GÖRAN SCHILDT – Tapahtuma venemessujen Purjehtijasataman lavalla
Sunnuntaina 12.2. 2017 klo 12.00

Tänä Suomen itsenäisyyden juhlavuotena tulee kuluneeksi myös 100 vuotta maamme tunnetuimman matkakirjailijan ja Välimeren kulttuuriin perehtyneen Göran Schildtin syntymästä.

Hänen taidokkaat ja viihdyttävät teoksensa purjehduksista ympäri Välimerta Daphne purjeveneellään ovat maailmankuuluja ja kirjoja onkin käännetty 15 kielelle.
Göran menehtyi 92 vuotiaana maaliskuussa 2009 Suomen kodissaan Tammisaaressa.

Tapaamme hänen puolisonsa ja purjehduskumppaninsa Christine Schildtin Vene 2017 messujen Purjehtijasatamassa. Christine kertoo heidän Kreikan kodistaan Leroksen saarella sekä yhteisistä purjehdusretkistään Göranin kanssa.

Christine ja Göran Schildt perustivat aikoinaan kirjoista saaduilla varoilla säätiön vahvistamaan Suomen ja Kreikan kulttuuriyhteistyötä ja rakentamaan siltaa purjehtijoille Pohjoismaiden ja Välimeren välille. Säätiön tuella on järjestetty jo seitsemän kertaa kansainvälinen Göran Schildt muistopurjehdus sekä yhteisiä kulttuuritapahtumia niin Suomessa kuin Leroksella ja lähisaarillakin. Säätiön projektipäällikkö Magnus Lindberg valottaa ensi syksyn kahdeksannen GS-regatan suunnitelmia ja antaa neuvoja tämän vuoden juhlaregattaan mukaan haluaville. Hän on myös valinnut nähtäväksemme makupaloja valtavasta Göranin kuva-arkistosta.

Suomalaisvene SeaDiana on ollut mukana muistopurjehduksilla joka kerta ja kuulemme aluksen kipparilta Hannu Rajalalta hänen regattakokemuksistaan.

Göran Schildt - tapahtuman juontavat Leena Tamlander ja Jarmo Ratinen
villa logo